BAA bygger järnvägar

British Airport Authority, som driver bl a de tre Londonflygplatserna Heathrow, Gatwick och Stansted, vill ha direkta tågförbindelser till Heathrow. BAA vill att olika tågbolag ska köra dit ifrån sydkusten, Birmingham, Manchester, samt den andra viktigare Londonflygplatsen Gatwick. Just nu satsas 350 miljoner pund på en ny järnvägsstation under Heathrow med tillhörande bana till Londonstationen Paddington, klart sommaren 1998. Gatwick har redan nu järnvägsförbindelse med stan, och nya särskilda flygplatspendeltåg är på gång.

Haken med Heathrows direkttåg är att det inte finns kapacitet till dem på den blivande järnvägsstationen, den får fullt upp med Paddingtontågen. Därför vill man bygga ännu en järnvägsstation för 80 miljoner pund i anslutning till en ny terminal, terminal fem. Terminal fem har mött hårt motstånd, så planerna på en järnvägsstation -på köpet- kan ses som ett försök att blidka opinionen.

Förutom järnvägsstationen har BAA lovat att betala 70 miljoner pund till en förlängning av tunnelbanans Picadillylinje till terminal fem. Om den nya terminalen byggs komplett med järnvägsstation och tunnelbana tror BAA att andelen kollektivresenärer till Heathrow ökar från 34 % till 50 %. Förlängningen av tunnelbanan beräknas betala sig själv i ökade biljettintäkter, som BAA ska få del av.

- Vi gör mer än någon kunde hoppats på, eller väntat sig, för att uppmuntra kollektivresande, säger Michael Maine, teknisk direktör, till Financial Times. - Detta gynnar inte bara resenärer till flygplatsen utan även London och sydöstra England i allmänhet.

Friends of the Earth, en miljöorganisation, är positiv till planerna på tågförbindelser men negativ till den femte terminalen då den skulle öka biltrafiken. Terminalmotståndarna fruktar också ökat buller från flygplatsen, ökad olycksrisk med kapade och kraschande plan, ökade avgaser mm.

På bilsidan vill BAA öka antalet parkeringsplatser på Heathrow från 35 000 till 56 000, men höja avgiften från 2 i timmen till 2:12. Höjningen skulle gå till förbättringar i kollektivtrafiken. Man vill även göra en bussfil på M4 motorvägen till Heathrow.

Om Terminal fem med tillhörande järnvägsstation byggs, ökar Heathrows kapacitet från 55 miljoner passagerare per år till 85 miljoner. (1994 hade Arlanda 13 miljoner passagerare.) Motståndarna pekar på ledig kapacitet på flygplatsen Stansted, som dessutom ligger närmre stan och redan har bra kommunikationer. Heathrow är en transitflygplats, de flesta flyger vidare. Men många passagerare ska till London, vilket motiverar en avlastning av Heathrow till förmån för Stansted, menar Terminal fem-motståndarna.

Parallelt med BAAs järnvägsplaner vill Railtrack bygga en station tre kilometer norr om flygplatsen, på en ort som heter Stockley Park. Stationen ingår i en satsning på området och förutom Railtrack ska även två tågbolag, det lokala näringslivet och BAA vara med i projektet. Det beräknas bli klart till sekelskiftet. Man tänker sig att flygpassagerare från några städer i Londonområdet skulle åka tåg till Stockley Park och där byta till buss, och därigenom slippa åka in till London.

tillbaka till framsidan / tillbaka till artikelförteckningen